Ons Verhaal

Ons Verhaal

Begin 1958 gaf de toenmalige Bloemendaalse wethouder Dries van Geluk het startsein om naast het al bestaande meer een tweede meer aan te leggen en er een theehuis te vestigen.
Wat in 1961 onder aanvoering van het Overveense horeca-echtpaar John & Miep Beeren, grootouders van de huidige eigenaar Pascal Beeren, van start ging als een eenvoudig horeca-etablissement groeide uit tot een toplocatie, bekroond met twee Michelinsterren.

Zoon John Beeren trad in 1977, na zijn studie aan de Hogere Hotelschool in Den Haag, in dienst bij zijn vader. In 1978 ontvingen zij de eerste Michelinster, gevolgd door een tweede in 1991. In 1985 trad John Beeren Sr. uit de zaak en vanaf die tijd voerde John Beeren de leiding. Inmiddels is de derde generatie in de zaak getreden, Pascal Beeren is sinds 2016 verantwoordelijk voor het restaurant. Gastheer en sommelier Peter Bruins was van 1979 tot 2021 een vast gezicht bij De Bokkedoorns. Hij werd vele malen door collega’s en vakpers verkozen tot beste gastheer van Nederland. Inmiddels heeft hij na 43 jaar het stokje overgedragen aan Niels van Overmeire.
Sinds 2018 wordt de keukenbrigade aangevoerd door chef-kok Roy Eijkelkamp. Vanaf 2008 is Roy werkzaam bij de Bokkedoorns, waarvan 5 jaar als sous-chef.
De naam Bokkedoorns, middenin het Wethouder van Gelukpark, is door de gemeente gekozen en verwijst naar de historische naam van het gebied, genoemd naar de duinplant boksdoorn.