Categorieën
Geen categorie

Koken voor KiKa: restaurant de Bokkedoorns bundelt krachten met Proeflokaal de Blauwe Druif voor 160-jarig jubileum.

Het oudste café van Haarlem viert dit jaar zijn 160-jarige jubileum op een heel speciale manier, namelijk met een exclusieve, culinaire actie voor het goede doel. Proeflokaal de Blauwe Druif bundelt krachten met verschillende (sterren)restaurants uit de regio voor drie avonden vol gastronomie, waarvan de opbrengst volledig naar KiKa zal gaan. Restaurant de Bokkedoorns kookt voor deze speciale gelegenheid op maandag 3 juli, waarbij de belangrijkste ingrediënten passie en gezelschap zullen zijn.

Een culinaire samenwerking op sterrenniveau

Het Proeflokaal is het oudste nog bestaande café van Haarlem. In 1863 opende Zacharias Nienkemper de deur van het proeflokaal. Van koffiehuis naar distilleerderij, en van slijterij met herberg naar café, in de Blauwe Druif vind je al 160 jaar gastvrijheid. Om dit jubileum te vieren, heeft eigenaar Jur Scheffer zijn culinaire vrienden gevraagd en hiermee brengt hij Michelinsterren naar het Proeflokaal. Dit voorjaar staan drie maandagavonden in het teken van samenkomen, vieren en donaties aan KiKa. Restaurant Southern Cross trapt af op 22 mei en een maand later is het restaurant Ratatouille aan de beurt, op 19 juni. Op maandag 3 juli verzorgt het team van restaurant de Bokkedoorns een avond met onvergetelijke smaaksensaties van het hoogste niveau.

 

Een avondvullend programma voor het goede doel

De avonden gaan om 18.00 uur van start met een bubbel en borrel, waarna het diner start om 9.00 uur. In samenwerking met Wijnhuis ten Bilt zijn er mooie wijnen geselecteerd die voor een speciaal bedrag van 25 euro worden aangeboden. Gasten ontvangen deze avond een envelop en na afloop mogen ze zelf bepalen welk bedrag zij de avond waard vonden, naast de kleine vergoeding die ze vooraf hebben overgemaakt om aanwezig te zijn. Deze bedragen worden rechtstreeks gedoneerd aan KiKa. Het goede doel heeft voor de avonden bij het Proeflokaal de Blauwe Druif speciaal een KiKa-beer ontworpen, die te koop zal zijn en waarvan de opbrengst ook gedoneerd zal worden.

 

Pascal Beeren over de samenwerking. “Wij hebben gelukkig goede relaties met veel van onze culinaire collega’s en kennen Jur Scheffer al jaren. Het Proeflokaal bestaat nog nét iets langer dan wij en daarom begrijpen we als geen ander hoe belangrijk het is om 160 jaar gastronomie te vieren. Als dit gecombineerd wordt met een goed doel als KiKa, hoef ik niet lang na te denken; dan leveren we met de Bokkedoorns graag een bijdrage.”

 

Hopelijk zien we u daar.