Categorieën
Geen categorie

De Bokkedoorns maakt nieuwe Maîtres bekend

De Bokkedoorns maakt nieuwe Maîtres bekend

Tim Dorissen en Barry Kleijne verenigen krachten.

Voor de vaste gasten van De Bokkedoorns is Tim geen onbekende. Al 12 jaar is hij een rots in de branding en heeft alle kneepjes van het vak nog geleerd van Peter Bruins en later Niels van Overmeire. Met de carrièreswitch van Niels is het tijd voor Tim een stap naar voren te zetten. Tim gaat de rol van Maître op zich nemen en Barry zal als Maître-Sommelier het team compleet maken.
 

Samen sterk
Waar Tim als protegé van De Bokkedoorns zich altijd in Overveen heeft ontwikkeld tot Maître, heeft Barry zijn ervaringen bij verschillende vooraanstaande horecabedrijven opgedaan. Via de sterrenrestaurants Chapeau! en ML heeft hij verder ervaring opgedaan in het Hotel Okura Amsterdam en in Australië. Onder Noël Vanwittenbergh heeft hij bij Ciel Blue de fijne kneepjes van het wijn vak verder ontwikkeld tot de Maître-sommelier die hij is geworden. Beide mannen zijn dus door twee iconen uit ons vak opgevoed en groot gebracht. Samen met de jarenlange ervaring van Tim bij De Bokkedoorns en uiteraard de nauwe samenwerking met eigenaar Pascal Beeren en twee sterren chef Roy Eijkelkamp vormt hij een ijzersterk team. Barry: ‘Ik heb even een uitstapje gemaakt naar De Scheepskameel maar merkte dat ik het fine dining miste. De kans die ik vervolgens bij de Bokkedoorns kreeg kon ik gewoonweg niet laten lopen’.

 
Voortborduren op kwaliteit
Pascal is blij met het team zoals dat nu is samengesteld: ‘Vanaf 1 juli kunnen we met elkaar de toekomst positief tegemoetzien. Met Tim weten we uiteraard precies waar we aan toe zijn en we hebben daar met elkaar al jaren naartoe gewerkt. Maar ook in Barry hebben we alle vertrouwen. Hij is gewend aan de hoge standaard die we hanteren, heeft respect voor tradities maar staat ook open voor nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen. Bovendien kent hij al veel van onze trouwe gasten. Stiekem ben ik zelfs wel blij met de veranderingen, die hebben we in het verleden ook vaak genoeg gehad en daar zijn we altijd sterk uitgekomen. Met al onze kwaliteiten en de wil om elkaar uit te dagen, van elkaar te leren, maakt dat ik erg uitkijk naar de zomer. Ik denk dat de werkdruk die we dagelijks ervaren goed het hoofd wordt geboden met de keuze voor twee Maîtres in plaats van één. Een soort één plus één is drie’.